Stap 0: De impuls al in jouzelf ervaren

De impuls om zelf werkelijk anders te willen gaan samenleven, en daarom bereid zijn om op een nieuwe manier naar jezelf en jouw keuzemogelijkheden te kijken, moet al in jouzelf gevoeld worden.

Deze impuls in onszelf laat zichzelf op deze manier zien:

  • Ik wil normaal samenleven. Wat er op aarde, in de wereld, in deze maatschappij gebeurt dat maakt zichtbaar dat we dat nu niet doen. Mensen de ellende induwen is niet het normale samenleven, niet voor mij.
  • Ik wil dus de werkelijke crux kunnen zien, van alles wat er mis gaat, zodat ik zelf daarnaar kan handelen, en alles wat bij het oude blijkt te horen, in mijn eigen leven los kan laten. Daar begint het in mijn eigen leven allemaal mee. En dit is dus waar ik naar verlang: dat ik kan zien hoe het normale samenleven dan wel in elkaar steekt, zodat ik hier in eigen leven concreet naar kan handelen.
  • Ik weet dat ik de crux heb gevonden, als het iets is dat alle collectieve problemen vanzelf laat oplossen, omdat ze dan niet meer worden gecreëerd. De crux moet dus als een aan/uit schakelaar werken; als we het ‘aan’ zetten, dan lost het oude op. En als we het ‘uit’ zetten (uit laten staan), dan blijft het oude doorgaan. Dat wat als deze switch werkt is dus het werkelijke antwoord dat we zoeken en dat ik wil kennen, ik wil er naar kunnen leven, er staat geen instituut op mijn stoep dat mij er toe dwingt.

 

Advertenties