Stap 4: Crowd suing

Indien het door steeds meer mensen verder laten ontvouwen van de nieuwe social fabric snel gaat, dan zal ook de rechtswereld gaan reageren: die zal begrijpen dat de oude gang van zaken, de huidige gang van zaken, dus puur onrecht is. De rechtswereld zal daardoor transmuteren en gaan ingrijpen: zorgen dat het dan nog sneller gaat.

Als de rechtswereld echter niet vanzelf transmuteert, dan moeten we daar dus zelf voor zorgen, door de nieuwe impuls expliciet bij hen naar binnen te brengen: door crowd suing processen aan te gaan.

Je kunt vanuit het oude gaan crowd suen:

En dan is er nog het crowd suen vanuit het nieuwe samenleven en dat is hier uitgeschreven.

Het verschil tussen het crowd suen vanuit het oude en vanuit het nieuwe, is dat je jezelf binnen het oude als 1 van de duale subroepen positioneert die gevormd worden door de oude gang van zaken, en alleen gericht bent op de eigen probleemervaring. Vanuit het nieuwe doen we dat niet: daar positioneren we onszelf vanuit de normale heelheid en hebben we de normale kern in ons centrum van aandacht gezet; we hebben dus onze volwassen positie ingenomen.

Ik zeg niet dat het crowd suing proces vanuit het nieuwe beter is dan vanuit het oude. Het is ieders vrije keuze. Het is dus ook mijn vrije keuze.

Mochten mensen het crowd suen vanuit het oude opstarten, dan wil ik daar wel 100 euro aan bijdragen, want ook dat kan belangrijke bewustwording in gang zetten in de maatschappij.

Zoals je in de beschrijving van het crowd suing proces kunt lezen, begint het crowd suing proces met een petitie proces, zodat er zich nieuwe bewustwording kan ontwikkelen bij regering en maatschappij. Dan zien we vanzelf of er daarna nog sprake moet zijn van crowd suing of niet.

Hieronder toon ik de ter zake doende teksten binnen de nieuwe social fabric, die verdiepend kunnen werken voor het crowd suing proces vanuit het nieuwe, normale samenleven:

Advertenties