Stap 3: Keuzes vanuit het nieuwe maken

De rest van ons leven zullen we op allerlei gebieden keuzes te maken hebben. Zo steekt het leven nu eenmaal in elkaar: het is een opeenvolging van het maken van keuzes.

En in deze keuzes zorgen we er zelf voor dat we die voortaan vanuit het nieuwe paradigma maken, vanuit het paradigma van vrije levenstoegang.

We weten dus al dat we geen nep-leningen meer bij banken aan gaan maken. Maar ook gaan we helemaal geen verwachtingen meer op elkaar neerleggen in de trant van wat iemand allemaal zou moeten zien te bereiken in diens leven. Dat komt allemaal uit het oude, waar ieders bestaan naar een voorwaardelijke staat was gebracht. En dan mocht iedereen die dacht dat hij of zij jouw leven betaalde, van alles van je eisen….. Deze kunstmatig aangelegde voorwaardelijke staat is opgeheven in onszelf: we kiezen er nu juist voor dat iedereen zonder meer kan bestaan, en dat blijkt dus helemaal niets te kosten. Het ‘zeggenschap over een ander’ heeft nooit bestaan, heeft iedereen zichzelf slechts toe geeigend. Wij doen dat niet meer. Wij weigeren dat zelfs. Wij gaan juist voor het laten stromen van het leven.

Kijk hier bijvoorbeeld hoe wij met crowd loans omgaan, dit ter inspiratie.

We walk our talk.

Advertenties