Stap 2: Het oude laten oplossen

Vervolgens ga je de oude keuzes die in jouw eigen leven verstold liggen, laten oplossen. In jouw eigen leven dus.

Je weet dat in het beeld van het normale samenleven er niemand meer tonnen extra geld bij de bank aanmaakt, en dat ‘een lening’ noemt, terwijl een ander dat niet mag. Dit gebeurt niet in een normaal samenleven. En dus doe jij dat ook niet meer, je hoeft daarvoor niet eerst de wereld te veranderen.

De oude hypotheken die er nog wel zijn, die lost iedereen gewoon af natuurlijk. En dit kan je ook als crowd samen doen: samen een crowdlening bieden aan de laagste hypotheek in ons midden. Die kan de hypotheek dan aflossen bij de bank, en heeft er zo dan een crowdlening van gemaakt. Door het aflossen bij de bank komt er misschien nog wel een levensverzekering vrij, dus daarmee kan dan versneld de crowdlening worden afgelost.

Dit zijn allemaal keuzemogelijkheden. Je kiest zelf of je het doet of niet.

Tevens laat je jouw huidige baan in jouw eigen leven oplossen als dat een baan is in 1 van de structuren die binnen het normale samenleven er helemaal niet zijn. Als je bij de sociale dienst werkt bijvoorbeeld. Dan ga je op zoek naar een andere baan. En je doet dit gewoon op jouw eigen tempo, er is niemand aan wie je iets te bewijzen hebt. Als mensen vinden dat je sneller weg moet wezen daar, dan moeten ze maar zorgen dat er voldoende bestaansgeld naar jou toestroomt, dan kan je daar weg, ook al heb je nog niet iets anders gevonden.

En verder forward je het oude niet meer in de social fabric: je gaat dus geen analyses meer forwarden over hoe het systeem nou in elkaar zit, en wat voor ellende het allemaal veroorzaakt, zonder te laten zien dat er al lang nieuwe keuzes te maken zijn. De problemen zijn in de nieuwe keuzes allemaal al opgelost. Iedereen die weigert zelf normaal samen te leven, blijft al die oude shit maar forwarden. Jij stopt daarmee.

Dit alles is dus: het laten oplossen van het oude, in jouw eigen leven.

En dan nog het laten oplossen van het oude in ons samenleven. Zoals bijvoorbeeld het in ons nieuwe samenleven laten oplossen van de banken in hun oude vormen. Dit lijkt de meeste mensen iets ‘groots’ en dus onmogelijk om te realiseren, maar dat is niet zo. Het gaat er niet om dat je banken voor de hele wereld laat oplossen. Het gaat erom dat ze binnen het nieuwe samenleven oplossen in hun oude vorm. Je vindt dit terug in het boek ‘Als de regering ineens oplost‘.

Advertenties