Stap 1: De doorstroomfunctie aanzetten

Stap 1 is dus simpelweg maandelijks bestaansgeld door laten stromen, naar iemand die zelf ook voor het nieuwe samenleven gaat. Als die persoon diens bestaansgeld volledig heeft, dan zegt die wel ‘ho’, dan hoeven er niet nog meer mensen naar die persoon door te laten stromen.

Natuurlijk kan dit hele proces ook gefaciliteerd worden door een applicatie (onze banken kunnen dit gewoon voor ons faciliteren, dat is echt peanuts voor hen). Maar daar hoeft het niet op te wachten. We zijn niet op zoek naar applicaties, maar naar het terugbieden aan een mens wat normaal is: de normale levenservaring bieden, de vrije levenstoegang terugbieden, de souplesse van het samenleven terugbieden.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het maandelijks door laten stromen van 1 euro naar iemand die aan zichzelf refereert, laat zien het nieuwe samenleven zelf te leven. Van 1 euro per maand kan je tenslotte niet zeggen dat het om het geld gaat, het is daarmee helder dat het om het door laten stromen zelf gaat; zelf het nieuwe samenleven zijn, binnen de nieuwe samenlevers. Je kunt zelf ervaren of je enig moment meer door wilt laten stromen of niet, daar zijn geen gesprekken met anderen voor nodig, het ligt volledig in jouzelf en het is ook volledig aan jouzelf.

bestaansgeld-550x398-d

Advertenties